Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi ha en grop i öknen?

Kan inte någon sätta ner foten nu? Det är dags att Bollnäs kommun tar tillbaka Brotorget från Sjaelsö. Nu i elfte timmen försöker man återigen lura kommunledningen.

Annons

Kan inte någon sätta ner foten nu? Det är dags att Bollnäs kommun tar tillbaka Brotorget från Sjaelsö. Företaget har under hela resan dragit sig undan att följa avtalet med kommunen. Nu i elfte timmen försöker man återigen lura kommunledningen. Villkoren i avtalet var att Sjaelsö skulle börja bygga gallerian senast den 31 december. Tre veckor innan byggstart måste man enligt bygglovet lämna in en bygganmälan. Om det nu kommit in en bygganmälan, sedan kommunfullmäktige i måndags beslutade att återremittera ärendet om Brotorget till kommunstyrelsen, så kan någon byggstart inte ske förrän tre veckor senare. Och då har tidsfristen gått ut. Dessutom ska byggstarten (Ljusnan på julafton) tydligen bara handla om att gräva en grop. Inte i syfte att fullfölja planerna på en galleria utan för att tvinga kommunen att gå med på Ängabyggens planer på ett höghus med bostäder på torget.

Jag kan förstå att Olles gäng vill rädda ansiktena efter två års turer kring Brotorgets framtid. Men det är väl fullständigt klart att det är för sent att rädda ansiktet när man redan står med rumpan bar? Det enda sättet att bli ihågkommen med positiva tankar är att kommunledningen nu sätter ner foten och tar tillbaka torget från Sjaelsö som avtalet stadgar. Om det blir en juridisk tvist så låt det bli det. Det blir bara dyrare för Sjaelsö om man också ska betala kommunens och de egna rättegångskostnaderna i en tvist. Ta fajten, skaffa rådighet över torget och sluta kasta mer pengar efter dem som redan förslösats. Det är våra pengar ni ger bort utan mandat! När kommunen äger torget kan ni besluta vad det ska användas till. Kanske till och med kommunens invånare kunde få vara med och tycka?

Peter Nordebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons