Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vi döda allt som är farligt?

Sven Olof Westin (10/8), du har rätt. Vargjaktscirkus gör folk förbannade. Prata om opartisk granskning, skriver "Hanseman".

Annons

Hur länge ska den högröstade hormonstinna jägarmaffian tillåtas att bestämma vad som är rätt och fel i naturen? Hyckleriets apostlar. En massa skjutglada individer som för nöjes skull mördar oskyldiga djur och får en kick och skryter om det. Patetiskt. Det var väl ganska talande när 12 000 djurmördare anmälde sig för att skjuta ett 20-tal vargar. Med politikerna i koppel, kopplat till stora ekonomiska intressen inom vapenlobbyn. Mördandet av oskyldiga djur har inget berättigande i ett etiskt samhälle. Djuren har lika stor rätt till ett värdigt liv som vad människan har. Det är ju vi som terroriserar, förstör och våldför oss på allt som kommer i vår väg.

Läs även: Vargjaktscirkus gör folk förbannade

Över en miljon djur mördas årligen i Sverige och tusentals djur skadeskjuts. De går en helvetes död till mötes. Djur känner smärta och tänker, lider och andas, gläds och sörjer precis som djuret människan. Djur ingår i ekosystemet och jakt stör den ekologiska balansen.

Rovdjur är farliga och måste dödas. Ska allt som är farligt dödas? Det finns mycket få fall där en frisk varg har angripit en människa. Män utgör ett långt mycket större hot än rovdjuren. Många kvinnor vågar inte gå ut själva för att de är rädda att bli våldtagna. Så om vargar bör skjutas för att folk är rädda för dem borde väl även män skjutas enlig samma filosofi! Ett American Indian-visdomsord: I livets cirkel, är vi alla människor och djur förenade.

Hanseman

mänsklig- och djurrättsaktivist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons