Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska vården verkligen fungera så här dåligt?

Svar direkt får signaturen Bettan som skriver: Om vården på Hudiksvalls sjukhus har jag skaffat mig en hel del dålig erfarenhet så till dem som bestämmer vill jag som anhörig säga:

Annons

Ni får nog se upp om ni vill ha någon vårdpersonal kvar på det och andra sjukhus i länet. Ni blir väl också sjuka och vill ha bra och säker vård.

Jag tillbringade varje dag i nästan fyra veckor på en avdelning med min jättesjuka son. Och det är nog sant som det sägs, bli inte sjuk under sommaren med allt vad det innebär av stängningar av avdelningar och lite personal. De avdelningar som är öppna får ta emot så många patienter att de som vårdas får ligga i korridorerna. Det betyder bland annat att personalen på vårdavdelningen får extra många att vårda, men med samma personalstyrka. Det går inte ihop för mig.

För att inte tala om de stackare som tvingas få sin vård i korridoren. Sekretessen brister och de får ligga till allmän beskådan. Det är aldrig lugn och ro och ljuset på dygnet runt. Vi fick uppleva flera gånger att den vård som sonen blev lovad inte fungerade. Ett viktigt näringsdropp som han måste ha på grund av uttorkning blev inte igångsatt (hände tre gånger), nattmedicinen blev bortglömd och ett ordinerat järndropp fick vi fråga efter flera gånger.

Dagen då han blev utskriven fick han droppet, då någon såg att det hade blivit bortglömt. Jag vill inte skylla allt på personalen. Jag ser hur de sliter, ser deras vånda att inte räcka till. De har ju så många att ha ansvar för. Inte heller hinner de sitta ner och prata med alla som har funderingar. De kan inte ta sina raster som de så väl behöver för att vila. Ska det verkligen få gå till så här?

Bettan

Svar direkt

Hej Bettan!

Vi beklagar att du och din son inte känner er nöjda och trygga med den vård ni fått hos oss. Vi skulle väldigt gärna uppskatta om du via Region Gävleborgs växel kontaktar den av oss som är ansvarig för vårdavdelningen där din son vårdades. Detta för att vi ska få möjlighet till en dialog om just era erfarenheter. Vår växel når du på 026-15 40 00. 

Med vänlig hälsning,

Roger Westerlund

VC Internmedicin (medicinavdelning, hjärtavdelning)

Anette Lund

VC ortopedi (ortopedavdelning)

Johan Hansson

VC kirurgi (kirurgavdelning)

Sofia Arwehed

VC barn och ungdomssjukvård (barnavdelning)

Elin Rosengren

VC vuxenpsykiatri (psykiatrisk avdelning)

Susanna Björklund

VC kardiologi (hjärtavdelning)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons