Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska markägarna bestämma allt?

Jag vet inte vad riktigt vad Kajsa Arg (26/10) är ute efter. Vill hon ha bort allemansrätten? Ska vi plocka bär och svamp och fiska i naturreservaten? Eller fråga markägarna om lov?

Annons

Hon tycker vi förstört för mycket av vårt vackra landskap med vattenkraften, men vill ändå förstöra resterande natur med vindkraft. Var finns logiken?

Hon jämför med andra delar av världen där man på många ställen har reservat som är större än Gotland.

Starka markägaranknytningar kan man tydligt ana. Vindkraften ska ju verka till att avskaffa kärnkraften. Förklara var vi tar elen ifrån när det inte blåser. Kärnkraft från Finland, kolkraft från Tyskland eller bygga ut vattenkraften. Det är väl så Miljöpartiet vill att vi ska göra.

Okej med vindkraft, men inte på de ställen de gör mest olägenheter för majoriteten av kommunens invånare. Tillåter kommunen parken i Sörby betyder det fritt fram i hela kommunen för vindparker. Att man nu går från 30 verk till 28 är bara ett sätt att påverka och lura de som bestämmer i kommunen. Mutor och lobbyverksamhet är man världsmästare på, men man har tydligen obegränsat med resurser.

SN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons