Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska inte skolan skola?

/
  • Jag längtar otroligt mycket till september 2018, skriver artikelförfattaren som ser fram mot att få lägga sin röst.

Jag längtar otroligt mycket till september 2018. Jag har då fyllt arton år och får för första gången rösta, skriver Ebba Johansson.

Annons

Jag har intresserat mig av politik så länge jag kan minnas och jag kommer ihåg hur taggad jag var inför högstadiet, då jag skulle få lära mig mer om ämnet. Men besvikelsen blev stor. Jag kan på min ena hand räkna de lektioner vi ägnat oss åt politik, och då var det inte mycket mer än att lära sig ideologierna och vilka partier som satt i riksdagen.

Jag tänker på de gångerna jag försökt talat om politik med jämngamla men vederbörande bara ryckt obrytt på axlarna och bytt samtalsämne. Alla pratar inte om politik hemma, det är inte alla föräldrar som upplyser sina barn om detta viktiga ämne. För de ungdomarna är skolan kanske det första ställe de kommer i kontakt med just politiken. Självklart förstår jag att det är omöjligt att hitta en lärare som är helt neutral, men skolor måste börja ta ansvar. Att bjuda in lokala politiker samt låta politiska ungdomsförbund föra kampanjer på skolor gör att unga människor kanske tidigare blir engagerade och vet vilket parti som ens röst ska läggas på när tiden är kommen.

Allt för att främja demokratin. Det är trots allt dagens ungdomar som är framtidens ledare och har vi chansen att göra de ännu skickligare ser jag ingen anledning till att låta bli. Politik ska vara för alla, inte bara för de innersta kretsarna.

Ebba Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons