Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska en kvinnlig chef anses som oren?

Jag skulle vilja ställa följande frågor till Sven Jansson: Skulle du som chef finna dig i att en anställd vägrade hälsa på dig på grund av ditt kön och betrakta dig som oren?

Annons

Svar till Sven Jansson (24/2).

Sven Jansson i Alfta visar upp en ytterst liberal och tillåtande inställning när han bemöter min insändare (13/2) om fallet med den rättroende ortodoxa muslim, som vägrade att ta den blivande chefen i hand, när han skulle få en praktikplats genom Arbetsförmedlingen, AF.

Jag har läst domen i det aktuella fallet, där AF döms att utge skadestånd för att man diskriminerat den berörda mannen, när man drog in hans ersättning. Alla berörda som hörts upplysningsvis och vid regelrätta vittnesförhör, utom den berörde själv och diskrimineringsombudsmannen, DO, uppger att den kvinnliga chefen vid ett par tillfällen räckte fram handen till hälsning till en person som med händerna på ryggen tittade bort. Man behöver ju inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att inse att den hälsning som Sven Jansson beskriver med handen på bröstet och som också anförs av DO och den berörda mannen, är en ren efterhandskonstruktion. Jag vidhåller min uppfattning om att lagen om diskriminering bör skrivas om, när den ger sådana konsekvenser som i detta fall.

Jag skulle vilja ställa följande frågor till Sven Jansson:

Skulle du som chef finna dig i att en anställd vägrade hälsa på dig på grund av ditt kön och betrakta dig som oren?

Tror du att du skulle kunna upprätthålla din auktoritet som chef inför hela personalgruppen om du accepterade ett sådant beteende.

Anser du eller anser du inte att den berörda chefen i fallet upplevde en tydlig diskriminering vid det aktuella tillfället?

Tycker du att det är okej att ortodoxa muslimer ska ges ett fribrev som innebär att man slipper att anvisas jobb på arbetsplatser med kvinnliga chefer?

Är det okej enligt din mening på din arbetsplats att en rättrogen ortodox muslim av religiösa skäl vägrar att ge första hjälpen till en skadad eller sjuk kvinna?

Hans Degerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons