Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska barn ha cykelhjälm?

När jag var liten hade jag ingen cykelhjälm, jag hade ingen bilbarnstol heller. När mina föräldrar körde bil låg jag på hatthyllan längst bak i bilen, och försökte få lite luft från sidfönstret bak, för båda föräldrarna kedjerökte och jag blev alltid åksjuk.

Annons

Mina föräldrar var inte upplysta om olika faror, som dagens föräldrar borde vara. Använder man inte bilbälten eller hjälm, är det mycket större olycksrisk vid olyckor.

Man får inte röka på offentliga platser, men barn kan cykla utan hjälm i mycket tidig ålder, det är töntigt att ha hjälm, får barnen lära sig tidigt. Barnen säger att polisen inte bryr sig.

Jag dör inte av lite rök, men får svåra skador vid en olycka. Men var är de upplysta föräldrarna, eller struntar de i sina barn? I Sverige har vi en lag på cykelhjälm tills man är 15 år. Men även vi äldre behöver hjälm, vi får inga nya hjärnceller.

Har ni varit på en avdelning med svårt hjärnskadade? Det har jag, och där finns det alltid några som har cyklat . Försäkringsbolag och polisen borde gå ut och informera barn och föräldrar.

Försäkringsbolag kan dela ut hjälmar till alla barn, som de gjorde till vuxna för några år sedan. Ett barn som blir svårt hjärnskadat kostar samhället flera miljoner. Då är en hjälm billig. Hade alla hjälm blev ingen töntig.

Ska vi ha en lag ska den väl följas, eller vad ger det för signaler till barnen? Hur blir det med mopedhjälm sen?

Upplyst förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons