Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukresorna är jobbiga

Annons

Landstingets sjukresebuss. Eller ska den kallas friskresebuss? Min erfarenhet efter en dagsutflykt i förra veckan, är att om man i Gävleborgs län ska orka vara sjuk, måste man vara frisk.

Med remiss till Gävle-Uppsala avgår bussen 6.10 från Ljusdal. Många tar sig dit från andra orter, med längre restid. Väl framme i Gävle-Uppsala troligen väntetid. Medtag matsäck. Inte pensionärspris i kioskerna.

Så ska man hem igen. Hela resan för mig tog tolv timmar, varav en undersökning tog 45 minuter. Jag betraktar mig som frisk, men hur många på bussen gjorde det? De flesta, till synes mycket sjuka, var med hem igen på bussen.

Att alla mycket svårt sjuka ställer upp på detta, fattar jag inte. Det verkar som kriteriet är att man orkar kliva på bussen. Vad sparar landstinget på detta? Fler sjuka som mår sämre än nödvändigt?

Minsta kravet anser jag, är att sjukvårdspersonal finns med på bussen. Bussföraren tar ett för stort ansvar. Spara in på kansliets pärmbärare, som har tillgång till leasingbilar. Varför åker inte de sjukresebuss? Det har jag gjort som landstingsanställd, om tiderna har fungerat.

Nu ska jag ut på en tur till och vet då vad som väntas av mig. Hundra procent tålamod, matsäck och någon förströelse, för att orka till Ikea är uteslutet.

Kajsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons