Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhuset behöver ny ledning

Vad som är viktigt, är att skapa en vilja hos landstingsanställda, och övriga medborgare, som gör det möjligt att successivt separera hälso- och sjukvården från landstinget i Gävleborg.

Annons

Björn Brink (10/4) visar bara att landstingets ledning sätter sina egna intressen före hälso- och sjukvårdens.

Citat från Brinks insändare: ”Han (det vill säga undertecknad) menar att sjukvården inte sköts bra av landstingen”. Ja, för att hävda motsatsen måste man vara politiker, landstingsråd eller politiskt tillsatt tjänsteman som ingår i ledningen för landstinget i Gävleborg.

Att skrota landstingen som Brink påstår att jag sagt, är en sanning med modifikation. Jag skrev i min insändare 31/3 ”de enda som försvarar landstingets existens, är de politiker och politiskt tillsatta tjänstemän som uppbär mycket generösa skattefinansierade förmåner och arvoden.”

Innehållet i min insändare den 31/3 avser alltså endast landstinget i Gävleborg, vilket också framgår med all önskvärd tydlighet.

Huruvida andra landsting sköter sin hälso- och sjukvård överlåter jag till dem och dess skattebetalare att bedöma.

Bara att komma med nedsättande omdömen, som att försäkra att sjukvårdspersonal på alla nivåer saknar duglighet att driva en organisation som de själva är verksamma inom, besannar bara ytterligare att landstingets ledning har en inneboende och nedvärderande syn på landstingets anställda.

Att ett sådant uttalande, som dessutom saknar belägg, ska komma från ett landstingsråd som bland annat varit med om att skapa den största förtroendekris någonsin på alla nivåer bland de anställda inom Hudiksvalls sjukhus, som fått till följd att läkare sagt upp sig, samt att övriga anställda mått väldigt dåligt, och fortfarande enligt uppgift gör, och att det dessutom från välunderrättat håll uppges att patientsäkerheten varit hotad på grund av krisen återger ju bara hur illa ställt det är i kretsen, som har till uppgift att ansvara för hälso- och sjukvården i Hudiksvall.

Jag är helt övertygad, om majoriteten av medborgarna i Hudiksvall också lever med samma föreställning som undertecknad. Att successivt separera hälso- och sjukvården från landstinget kommer bara att vara oss skattebetalare och medborgare till gagn.

Att låta någon annan driva hälso- och sjukvården i Hudiksvall vore enligt Brink ”katastrofen nummer ett”. Han som själv i princip varit med om att skapat en.

”Ingen verksamhet klarar sig utan styrning och ledning” säger Brink. Så sant, så sant, på detta är ju Hudiksvalls sjukhus ett strålande exempel!

Organisationsformen i en ny regi saknar i skrivande stund värde. Vad som är viktigt, är att skapa en vilja hos landstingsanställda, och övriga medborgare, som gör det möjligt att successivt separera hälso- och sjukvården från landstinget i Gävleborg.

Björn L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons