Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självstyrt Norrland

Min förhoppning är att Norrland under det kommande årtiondet får någon form av självstyre och att inkomsterna från Norrlands exporterade naturtillgångar kommer Norrland tillgodo.

Annons

Min förhoppning är att Norrland under det kommande årtiondet får någon form av självstyre och att inkomsterna från Norrlands exporterade naturtillgångar kommer Norrland tillgodo och inte för att göda den politiska och ekonomiska makteliten i Stockholm eller för att finansiera projekt söder om Dalälven. Att den negativa befolkningsutvecklingen kan vändas. Jag är trött på all pessimism och på att den negativa utvecklingen ses som någon sorts naturlag som det inte går att vända på.

Det som behövs är mer Norrlandspatriotism, vilja, positivt tänkande, långsiktig politik, nya idéer samt att vi ser till att behålla de kreativa människorna här i Norrland. Norrland behöver kreativitet, inte pessimism! Dessutom vill jag att vi talar och skriver om Norrland i stället för ”norra Sverige”. Det finns ingen som talar om Skottland som ”norra Storbritannien”.

R Lindholm

Norrlandspatriot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons