Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklart beslut om vindkraft

Vi måste inte säga ja till alla förslag till placeringar av vindkraftsverk utan tanke på framtiden och den skada som vi kan åstadkomma. Som till exempel förslaget att göra ett industriområde på nordöstra sidan av norra Dellen.

Annons

Svar till Ann-Marie Svala och Per-Edgar Pettersson (27/2).

Det är sannerligen inget märkligt med berömmet som kommunstyrelsen i Hudiksvall får för sin försiktighet när det gäller utbyggnaden av vindkraften i kommunen. Det är kommunens skyldighet att ta långsiktig hänsyn till olika faktorer i bedömningen av lämplig placering.

Det finns andra alternativ som till exempel att spara på befintlig el, som Hans Bovin påpekat i tidigare insändare, vågkraft, vindkraft i redan exploaterade områden, solenergi, användande av befintliga forsar med ny, effektiv teknik. Vi måste inte säga ja till alla förslag till placeringar av vindkraftsverk utan tanke på framtiden och den skada som vi kan åstadkomma. Som till exempel förslaget att göra ett industriområde på nordöstra sidan av norra Dellen med 81 stycken 160 meter höga vindsnurror med sammanlagt 243 blinkande lampor synliga från stora delar av den 90 miljoner år gamla kratern. (Ett fullvuxet barrträd är cirka 30–40 meter högt.) Vindkraftsföretaget RES kan inte svara vilken ljudnivå som alstras från den mängden vindkraftverk.

Miljöpartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons