Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självgodhet, Centern

Det är uppenbart att Centerpolitikerna anser att det är rättvisa åt landsbygden när Stockholmsområdet tilldelas 100-tals miljarder per årtionde till sina vägar och spårbundna trafik, så även förestående årtionde fram till 2020.

Annons

Berömvärd insändarreplik av Ann-Britt Lindmark-Lagervall (6/10).

Hoppas att många läser insändaren som riktar sin spets mot Centerpolitikerna Sven Bergströms och Karin Ånöstams självgoda uppräkning av vad Centerpartiet har gjort och gör för landsbygden och miljön (1/10).

Det är uppenbart att Centerpolitikerna anser att det är rättvisa åt landsbygden när Stockholmsområdet tilldelas 100-tals miljarder per årtionde till sina vägar och spårbundna trafik, så även förestående årtionde fram till 2020. Under samma tioårsperiod tilldelas Gävleborgs län inte ens 1 miljard (873 miljoner) till länets vägar, en löjeväckande struntsumma. Norrlandslänen tilldelas i genomsnitt motsvarande summa.

De sedan många årtionden förfallna vägarna i Gävleborg och övriga Norrand med risk för ökat antal olyckor pareras av ansvariga politiker, särskilt Sven Bergström, som sitter i trafikutskottet, med att sänka fartgränserna till hinder för tusentals arbetspendlande norrlänningar.

Försämrad service i tusentals landsortssamhällen runt omkring i hela riket när post, drivmedel, dagligvaror, skola och hälsovård, med mera försvinner framtvingar onödigt bilåkande och ökad miljöförstöring.

Vem är ansvarig? Jo, ni politiker. Ni har ingenting att yvas över, tvärtom.

Sören Molander

Njutånger

talesman för Norrländsk regional samling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons