Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista bussen till Hölick

Så länge jag kan sätta mig bakom ratten tar jag bilen, sa en äldre man. Vi satt några stycken och inväntade morgonbussen, dagens händelse på Hölick.

Annons

Hur lång tid tar det att flyga till Filippinerna då, frågar en ung människa en annan vid bordet intill. Jag sitter på Sjöboa och skriver med en kopp kaffe framför mig. Omedvetenheten är lika total som förträngningen av det förfärande faktum att vi förbrukar jordens resurser långt snabbare än de förnyas.

Lika ödesmättat är det att tänka på hur vi medverkar till att förgifta livsmiljön och på hasardspelet med atomkraften, mikrovågorna och nanopartiklarna. Många busslinjer trafikeras nästan utan passagerare. Att fortsätta driva dem med skattepengar är oförsvarligt när skolor, sjukhus, ålderdomshem och underhållet av kommunens byggnader får för lite och när ungdomar efter meningslösa skolår drivs ut i arbetslöshet.

Många kommer att beklaga bussindragningen. Vi som klagar skulle ändå ha fortsatt förstöra framtiden med våra bilresor istället för att ta den billiga, bekväma och pålitliga bussen.

Sista bussen till Hölick avgår från Hudiksvalls resecentrum söndagen den 15 augusti klockan 15:10.

Tony Björklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons