Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexism eller jämställdhet

Jag har nu roat mig med att lyssna på det senaste fullmäktigesammanträdet på webben, för att försöka analysera vad som var sexistiskt i Lars G Lindals uttalande.

Annons

Jag har nu roat mig med att lyssna på det senaste fullmäktigesammanträdet på webben, för att försöka analysera vad som var sexistiskt i Lars G Lindals uttalande. Förmodligen förstår inte jag svenska, för jag kan inte få fram något sexistiskt i förslaget.

Jag har deltagit som förtroendevald i flera både större och mindre fusioner. Fusioner stor som liten är inte friktionsfria, det tar flera år innan verksamheten fungerar på det sätt man förutsatt, och tyvärr är det allt för många som blir helt misslyckade.

Jag vågar påstå att Sven A Olsson är den som har mest erfarenhet från fusioner som förtroendevald av Söderhamns nuvarande politiker. Sven och undertecknad har haft många och långa diskussioner i flera fall där vi varit inblandade i samma fusion, vilket gör att jag har mycket stort förtroende för honom.

Samtliga fusioner jag har varit delaktig i på något sätt har alltid ordförande i det bolag som är fusionsägare fortsatt som ordförande (min uppfattning är att politiken borde ta mer lärdom från näringslivet när det är rena affärsverksamheter.)

Jag har förtroende för Maria Lind (nu gäller det att hålla tand för tunga, så man inte gör något sexistiskt uttalande) men jag har större förtroende för Sven A Olsson med hans breda erfarenhet från kooperativa företag, aktiebolag och mångårig företagare inom flera branscher.

Är det detta som kallas jämställdhet när en man med bred kompetens och lång erfarenhet får träda tillbaka för en kvinna?

Tyvärr fick vi inte på webben se hur en ordförande med lång erfarenhet agerar. En stor eloge till Birgitta Tapper som på ett snyggt och skickligt sätt avstyrde en diskussion som var på väg att spåra ur fullständigt.

Det finns flera som borde vårda sitt ordval från talarstolen.

Olle Persson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons