Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ser ni inte botten i kommunens skattkista?”

Trots att en majoritet av Bollnäs politiker vid flera tillfällen sagt nej till bygge av bandyhall på Sävstaås fortsätter
Peter Nordebo och Daniel Didricksson
, båda företrädare för Liberalerna, att argumentera för detta, skriver Bengt-Olov Renöfält (C) i en replik.

Annons

All heder åt Bollnäs GIF som accepterat demokratins nej som ett nej. De har nu kommit tillbaka med ett nytt förslag till oss politiker. Ett förslag som känns genomtänkt, som röjer undan Centerpartiets tidigare argument för nej. BGIF har hittat privat finansiär för köp av och bygge på SJ-området, som själv tar ansvar och erbjuder en fast årlig kostnad för kommunen. Samtidigt öppnar denna lösning nya möjligheter för alla barn och ungdomar som spelar fotboll.

Som kommun behöver alla våra uppgörelser följa lagen och det finns många avtalslösningar att ta sig igenom, den processen har börjat nu. Om förslaget håller igenom denna mangling då är sannolikt Centerpartiets medlemmar beredda att ändra sitt nej till ett välkomnande ja.

Nordebos och Didrickssons argument att det blir för dyrt för kommunens ekonomi med hall på SJ-området känns för mig måttligt trovärdigt. De vill bygga hall i kommunal regi på Sävstaås och ser dessutom fantastiska möjligheter att utveckla SJ-området för handel, hantverk, kultur, utbildning, fritid och bostäder. Ser ni inte botten i kommunens skattkista?

Bengt-Olov Renöfält (C)

gruppledare, Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons