Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ser gärna fakta om Kyrksjöbadet

Erik Strömberg, nyhetschef på Ljusdals-Posten bemöter den kritik som Carina Janars framförde i en insändare i onsdags.

Annons

I insändaren hävdar Carina Janars, som driver Ljusdal i Centrum, att Ljusdals-Posten valt att inte publicera information om dugligheten för den nya badplatsen i Kyrksjön. Jag upplever hennes kritik som orättvis och vill därför bemöta den.

I vår bevakning av turerna kring Kyrksjön har vi låtit alla sidor komma till tals: ansvariga tjänstemän, politiker, myndighetsnämnden, miljöenheten och kommunmedborgare. Vi har rapporterat att Kyrksjöns badplats från och med i sommar är godkänd och öppen för bad och jag har dessutom personligen bjudit in ett antal ansvariga politiker till att bada där senare i sommar.

Men vi har också berättat att badplatsen begränsats av ett rep för att Kyrksjön inte är sanerad och för att man tidigare har hittat föroreningar i botten – detta med kommunens miljöenhet som källa.

Vilka källor Carina Janars har för att styrka sina påståenden framgår inte av insändaren. Om Carina Janars kan presentera fakta med trovärdiga källhänvisningar lovar jag att vi kommer att rapportera även om det. Att vi skulle ha faktauppgifter om Kyrksjöbadet som vi väljer att inte publicera är helt enkelt inte sant.

Erik Strömberg

nyhetschef, Ljusdals-Posten/Helahälsingland.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons