Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ser det man vill

Angående artikeln om Växsjöeleverna så måste jag gå ännu hårdare åt kommunledningen med Jan Lahenkorva i spetsen.
"I dagsläget har vi varken råd att driva Växsjö vidare eller bygga ut Björktjära".

Annons

Glöm inte att för ett år sedan diskuterades och beslutades det om en renovering av Växsjö då det visat sig att ni redan visste om det dåliga ekonomiska läget. Jag tror att ni sedan kom på att ni behövde skolpengen till Granberg eller Nyhamre (vilket Lahenkorva erkänt) och då tog man till "den lilla skolans problematik" för att kunna ändra sitt beslut. Enligt ekonomiskt kunniga på kommunen har det framkommit att ekonomin inte ser så dålig ut som man trodde. Dessutom säger Jan att han har ekonomin i balans 2012.

Det är konstigt att man kan sätta moduler på Björktjära om ett par år, det är även konstigt att man har "råd" att säga nej till elever på Björktjära fast man trycker in elever på andra skolor för man har inte råd att säga nej.

Jag vill tillägga att föräldrar från Björktjära har hört av sig och tycker att man behandlar oss för j-ligt. Jag vill tacka dessa föräldrar som stöttar oss i denna behandling av våra barn.

Ni säger att det är frivilligt att Rösteeleverna (när började Dönje heta Röste) får välja Granberg eller Nyhamre om vi inte vill skilja på barnen, ni säger att vi får välja, till och med önska Granberg eller Nyhamre. Men det blir den skola som flest väljer (vilket bra sätt att få välja). Vinner Nyhamre, då får inte alla Växsjöbarn plats men det här är ju verkligen demokrati på hög nivå, eller? Man ser det man vill se; att vi föräldrar splittrar barnen, lägg för guds skull inte ansvaret på oss för här är vi föräldrar helt oskyldiga.

Blivande småpartiröstare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons