Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för Margot Wallström

Varifrån Margot Wallström dök upp i tv på söndag kväll vet jag inte, men i Agenda satt hon ljuv och förförisk och tillstod att hon gott kunde tänka sig att ikläda sig en ledande post inom socialdemokratin.

Annons

Dock inte ordförandeposten, den är inte längre intressant påstod hon.

På den tiden hon hade säte och inflytande i EU hade hon inget intresse av att komma hem och bli socialdemokrat på hemmaplan. Arvodet från EU var långt mer intressant och när hon lämnade hade hon inget emot att ta emot ett avgångsvederlag på fem miljoner och en pension på hundra tusen i månaden.

Hennes nuvarande arbete för FN förmodar jag är minst lika lukrativt som EU-uppdraget och säkert väntar också ett avgångsvederlag och generös pension när hon slutar FN-uppdraget. Hon har sin försörjning ordnad för resten av livet.

En statsrådslön i Sverige bör hon kunna avstå ifrån. Men de ekonomiska argumenten som enda diskvalificerande räcker inte. Margot Wallström är och har alltid varit en hängiven EU-kramare. Att EU är en antidemokratisk organisation upptäckte hon inte under sin tid i Bryssel. EU är och har från början varit en organisation som på intet sätt vill stärka löntagarnas, pensionärernas eller vanligt folks intressen. Vad jag vet kritiserade hon inte med ett ord varken avsaknaden av demokratin eller de extremt höga arvoden som EU-adeln tillskansat sig.

Finns det några som anser henne lämpad för en ledande post inom ett arbetare- och löntagarparti som Socialdemokraterna bör dessa personer tänka om. Margot Wallströms okritiska EU-sympatier diskvalificerar henne definitivt från ett återinträde i arbetarepartiet Socialdemokraternas inre krets. Skulle det ändå bli så att hon kommer att ta plats i en framtida socialdemokratisk regering visar detta bara att partiet blivit mer blått än rött.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons