Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp för briserande bostadsbubbla – inför amorteringskrav

/
  • Det är oftast den lille enskilde som får den högsta kostnadsökningen i förhållande till inkomst, skriver insändaren.

Nu är det dags att den socialdemokratiskt ledda regeringen bryter upp åtta års borgerlig bostadspolitik, skriver "Jan E" som vill att amorteringskrav införs på bolån.

Annons

Låt inte landsbygden vara med och betala för storstadsproblemet, ställ krav på ökad bostadsproduktion och amorteringskrav omgående.

Som boende i en mindre kommun så ser jag med stor oro att vi kommer at drabbas av detta problem. Blir det en bostadskris så får vi skattebetalare återigen vara med och betala till dem som skodd sig på bostadsbristen. Ännu har vi skattebetalare inte fått något tillbaka när bankernas kris avhjälptes med våra skattepengar. Det var en omvänd Robin Hood-effekt där man tar från de svaga och ger till de rika. Det kallar jag inte rättvist och jämlikt.

Man påstår att det enda rådande är konkurrens eller att det är den fria marknaden som är bäst på att sköta vissa saker. Det stämmer inte, titta bara på vad det blivit av försäljningen av Telia, Nordea, Apoteket, avreglerad elmarknad och den avreglerade tågtrafiken, med mera. Det är oftast den lille enskilde som får den högsta kostnadsökningen i förhållande till inkomst.

Nej, storstäderna måste förstå att det finns människor som vill och ska bo kvar på landsbygden. Låt inte bostadsbubblan få brisera det gynnar ingen. Inför amorteringskrav!

Jan E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons