Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se över alla kostnader, Regionen

Tips till Regionen: Börja i toppen och slopa alla oppositionsråd med höga arvoden, följdkostnader och organisation, skriver Rolf Levin.

Annons

Se också till att inga onödiga regionråd finns kvar. Titta över byråkratin och slopa all onödiga befattningar. Det finns inga skäl att ge folk utan ansvar höga löner och smörjobb.

Riksdagen har inga oppositionsstatsråd. De som i demokratiska val utses att styra regionen ska styra och om de inte gör det på ett bra sätt ska de bytas ut om väljarna så röstar. Lägg pengarna på det nödvändiga, minska sådant som inte behövs, då får vi resurser till vad regionen ska jobba med: vård, omsorg och god hälsa. Utöver det begränsa verksamheten så det blir bättre för oss som betalar hög regionskatt. På det här sättet kan vi behålla våra duktiga ambulanssjukvårdare som betyder oerhört mycket för oss som bor i det ur sjukvårdssammanhang avlövade området södra Hälsingland. Jag har personligen fått erfara en beundransvärd uppställning från ambulansfolket när en nära anförvant drabbades av en akut livsfara och är mycket tacksam för att dessa hjältar fanns och finns.

Rolf Levin

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons