Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill ha nytänkande i centrum

Missbrukssituationen i centrum, något måste göras. Inte så roligt att besöka biblioteket då man ibland får tränga sig fram mellan påverkade missbrukare som hänger i stora klungor framför entrén.

Annons

Kafeterian i biblioteket verkar ha ett särskilt hörn för samma missbrukare. Toaletterna inne i biblioteket används som rum för supande, slå i sig sprutor eller att i största allmänhet skita ner.

I parken intill härbärgerar samma personer ibland stödda av stora hundar. Bänkarna utanför biblioteket är samlingsplats.

De här problemen har ältats år ut och år in utan att någon av de styrande tagit tag i saken och gjort något åt det.

Det visar noll och ingen handlingskraft.

Sverigedemokraterna vill försöka lösa en del av dess problem med följande förslag/alternativ: varför inte ha nyckel till bibliotekstoaletterna som man hämtar i informationen och är man påverkad eller stökig, ingen nyckel.

Varför inte försöka med kodlåst entré, man låser upp med bibliotekskortet och kod (så har man löst samma problem i nyrenoverat bibliotek i Stockholmsförort) Kortet har man ju som besökare med sig. Man kan också ha ett synligt telefonnummer vid entrén man ringer för att bli insläppt i det fall man inte har något kort och vill in för annat ärende till biblioteket.

Tag bort bänkarna på gågatan intill biblioteket .

Vi vill att man snarast gör slag i saken och äntligen flyttar systemet till Köpmantorget och samtidigt får man då, apropå nyetablering och lokalbrist, genom att slå ihop både systemets och postens gamla lokaler en stor yta som kan användas för det ändamålet och man slipper förstöra Strykjärnsparken och skärma av stadsbilden.

Vi tycker också att Strykjärnsparken kan utnyttjas på ett vettigare sätt. Avsätt bortre delen mot Kappahl till anläggning av boulebana. Och vi vill se barnaktiviteter i övre delen av parken.

Anita Nordkvist (SD)

kandidat till kommun och landsting

Daniel Persson (SD)

kandidat till kommun och landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons