Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD: Vi vill vara tydliga med vår politik

Svar till "Gäller SD:s förslag verkligen alla barn?" (8/7).

Annons

När Jimmie Åkesson i sitt tal i Almedalen lyfte fram Sverigedemokraternas politik ur ett perspektiv vad som är bäst för barnen, så ifrågasätts syftet. Syftet är enkelt, att berätta om vad vår politik innebär och att vara ideologiskt tydlig med vad socialkonservatism är. Det är sant att vi i Sverigedemokraterna varit dåliga på att presentera vår politik inom det som kallas mjuka områden. Vi mötts av rättmätig kritik för detta, fast när vi nu presenterar vår politik så beskylls vi för att vara taktiska och beräknande eftersom övriga partier agerar på det viset.

Sverigedemokraterna ser människor som medborgare och inte kunder i samhället. Övriga sju partier har börjat se medborgarna som kunder vilket lett till att vi inte har rättigheter i samhället. När vi ses som skattebetalare och kunder i stället för medborgare så har vi inte längre ett gemensamt mål.

Som medborgare avses i modernt språk en person som har fulla politiska och sociala rättigheter och skyldigheter i en stat.

Begreppet papperslös används för att beteckna människor som befinner sig i Sverige utan tillstånd. Enligt svensk utlänningslag är huvudprincipen att utlänningar ska ha uppehållstillstånd för att stanna i mer än tre månader.

Det är aldrig barns fel att föräldrar begår fel, är kriminella eller i det här fallet att föräldrarna struntar i svensk lagstiftning och lever i Sverige illegalt.

Roger Hedlund (SD)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons