Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt press på klimatförhandlingarna!

I december äger ett historiskt möte rum. Då ska världens ledare samlas i Köpenhamn för att diskutera ett nytt klimatavtal. Resultatet av Köpenhamnsmötet kommer att vara avgörande för världens klimatpolitiska åtgärder under lång tid framöver.

Annons

I december äger ett historiskt möte rum. Då ska världens ledare samlas i Köpenhamn för att diskutera ett nytt klimatavtal, som ska ersätta Kyotoprotokollet. Resultatet av Köpenhamnsmötet kommer att vara avgörande för världens klimatpolitiska åtgärder under lång tid framöver. Därför är det oerhört olyckligt att statsminister och för närvarande EU-ordförande, Reinfeldt nu innan förhandlingarna går ut och säger att något avtal knappast kommer att åstadkommas. I och med det minskar han möjligheterna att få till stånd avtalet. Reinfeldts bristande ansvar och vilja att ta itu med klimatkrisen kan få stora konsekvenser. Det kan vi inte acceptera!

Ung Vänster är en del av den globala miljörörelse som tar klimathotet på allvar. Vi kommer att delta i möten och folkliga manifestationer i Köpenhamn för att sätta press på världsledarna att ta sitt ansvar. Vi kräver att ett bindande klimatavtal upprättas – ett avtal där industriländerna tar sitt självklara ansvar för kostnader och utsläppsminskningar. Klimatpolitiken och en politik för ökad rättvisa måste gå hand i hand. Vi kommer göra allt vi kan för att få en sådan politik till stånd – och vi kräver av Fredrik Reinfeldt att han gör detsamma i Köpenhamn i december.

Rafael Czeszejko

ordförande Ung Vänster Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons