Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt press för miljön

Att ställa sig kritisk till EU gör det bara viktigare att se till att rösta på ett parti som, så gott som det går, förespråkar ens tankar.

Annons

Vi bör jobba för att sätta press på EU vad gäller till exempel miljöfrågorna då de lägger ut miljardbelopp på projekt för att få fram miljövänligare kolkraft när vi egentligen behöver avveckla kolkraften helt och i stället lägga pengarna på förnybar energi.

Vad gäller invandringen bör vi få EU att se mer på de mänskliga rättigheterna i stället för att begränsa invandringen. Dublinkonventionen pekar på att den asylsökande ska prövas i det land han/hon sätter sin fot i. Detta gör att många EU-länder slipper undan sitt ansvar. Asylsökande bör i stället prövas i det land som är deras slutmål.

En annan viktig fråga är vår personliga integritet. I stället för att avlyssna samtal, spara sms och mejl i en databas borde vi göra fildelningen laglig.

Det är oacceptabelt att musikindustrin ska få spåra upp privatpersoner via deras IP-adress och agera polis.

I stället för att kränka den personliga integriteten behöver upphovsrätten moderniseras genom till exempel en bredbandsavgift. Vår integritet är långt mer viktig än storföretagens plånböcker!

För dessa frågor väljer jag Miljöpartiet som min förespråkare.

Joel Tidén

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons