Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på Norrland

Göra norra Sverige attraktivt för företagare att etablera sig i. Det är något som de styrande i varje kommun borde ägna mycken tid till. Detta är en sak som de flesta lagt längst ner i arkivet, tyvärr.

Annons

Väljarbarometrarna visar att Socialdemokraterna tappar väljare och det är förståeligt då Mona Sahlin på S-kongressen talade om för sina medarbetare/väljare att det första de skulle göra om de skulle vinna valet 2010 så skulle de höja skatterna samt en hel del andra impopulära förändringar var i antågande.

Det är nog inte det väljarna vill höra från sin ledare. I klartext betyder detta att Sveriges befolkning åter kommer att trampa i de gamla hjulspåren i den Socialdemokratiska bidragsregeringen med fortsatt arbetslöshet, för arbetslösheten kommer att fortsätta ett bra tag till. Det kan ingen regering göra så mycket åt, hur gärna den än vill.

Men vad denna, och om det mot förmodan det skulle bli en förändring i regeringskansliet vid 2010 års val, borde göra är att vända flyttlassen mot norr. Göra norra Sverige attraktivt för företagare att etablera sig i. Det är något som de styrande i varje kommun borde ägna mycken tid till. Detta är en sak som de flesta lagt längst ner i arkivet, tyvärr. Men än är det inte för sent att agera. Fler företag – fler arbeten – ökade skatteintäkter.

L.B.J-sson

Edsbyn

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons