Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på Ljusdal så att fler vågar bo och leva här

/

Hvad vil Sosial-Demokraternana? År 1881 frågade August Palm vad Socialdemokraterna vill och påvisar då alla felaktigheter som sprids, skriver Markus Evensson och Örjan Fridner, S i Ljusdal.

Annons

Det är en skrämmande lika propaganda i dag som det var för 135 år sedan. Den socialdemokratiskt ledda regeringen satsar nu 5,5 miljarder kronor på fler bostäder, sänkt skatt för pensionärer, höjda lärarlöner, 12 000 utbildningsplatser samt höjd föräldrapenning för dem som har det sämst ställt. 

Socialdemokraterna i Ljusdal vill använda de 27 extra miljoner kronor som regeringen tilldelade oss i vintras till satsningar inom skolan och omsorgen, anställa mer personal och genomföra rätten till heltid för alla. Vi vill åter höja bemanningsnivån inom äldreomsorgen så att våra äldre får den omsorg de behöver.  

Vi vill vidare skynda på bostadsbyggandet. Ljusdalshem har flera prospekt med långtgående planer och vi vill även stärka det privata bostadsbyggandet. Anställ en resurs på kommunen så att processerna skyndas på. Denna resurs kan även arbeta med centrumutveckling av Ljusdals köping där Östernäs har stor potential.

Vi vill satsa på en terminal i Bränta, framför allt för de lokala jobbens skull, för de gröna näringarnas och ett hållbarhetens samhälles skull, men också för att ge företagen ökade möjligheter. En kommunal satsning kan vara grundläggande för att andra aktörer skall vilja vara med!

Till sist anser vi att kommunen måste ta krafttag kring sin personalpolitik. Den skrivelse som kom i december från tolv fackförbund visar hur oerhört illa det är. Vi anser att det behövs ett tydligt ledningssystem, ett lärandestyrt målarbete och ett jämställdhets- och värdegrundsarbete där personalen får mer delaktighet i beslutsfattandet som rör sina arbetsplatser. 

Vi anser att Ljusdals kommun är en bra plats att bo och leva i, därför måste kommunen också våga satsa så att fler kan och vill göra det! 

Markus Evensson (S)

gruppledare 

Örjan Fridner (S)

AK-ordförande 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons