Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa mer på turistinfo

Nu är personalen vid Ångersjön inbjudna av turistbyrån i Hudiksvall att utbilda sig till turistinformatörer, för att sedan agera som gratisarbetare åt kommunen.

Annons

Den turistinformation som Bruno Frank i sin insändare (26/3) anser att man ska upprätta i samband med motorvägsbygget mellan Enånger och Hudiksvall har funnits redan sommaren 2008 vid Ångersjöns rastplats i Enånger.

Turistinformationen drevs då i ett samarbete mellan arrendatorn av Ångersjöns Mat & Vildmarkscamping och turistbyråerna i både Hudiksvalls och Söderhamns kommuner.

Men nu har turistbyråerna i deras spariver dragit in på de ekonomiska resurserna.

Vid Ångersjön fanns det två månader under sommaren 2008 en person anställd på halvtid som turistinformatör. Detta till en kostnad av cirka 35 000 kronor som delades lika mellan de båda kommunerna, alltså inga stora summor i sammanhanget för kommunerna.

Då vi alla i kommunen blir mer beroende av turismen som inkomstkälla tycker vi att det är ett steg i fel riktning. Det bör även nämnas att det gick åt ganska mycket tid till just turistinformation, mer tid än en halvtidstjänst.

Nu är personalen vid Ångersjön inbjudna av turistbyrån i Hudiksvall att utbilda sig till turistinformatörer, för att sedan agera som gratisarbetare åt kommunen. Tyvärr så finns det inte ekonomiskt utrymme för arrendatorn vid Ångersjön att stå för personalkostnaden och det kan väl inte vara meningen heller?

Kommunens vision om den stora turistsatsningen verkar gå i graven innan den ens har börjat, eller?

Styrelsen

Ångersjöns Ekonomiska Förening

genom Lars Persson, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons