Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkning för pensionärer

Nyligen presenterade alliansens partiledare den tredje skattesänkningen för Sveriges pensionärer. För en pensionär i Söderhamn där pensionen är 12 000 kronor i månaden innebär sänkningen att skatten minskar med 2 740 kronor om året.

Annons

Nyligen presenterade alliansens partiledare den tredje skattesänkningen för Sveriges pensionärer. För en pensionär i Söderhamn där pensionen är 12 000 kronor i månaden innebär sänkningen att skatten minskar med 2 740 kronor om året. Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna så innebär detta en sammanlagd skattesänkning med 5 431 kronor om året.

För en pensionär i Söderhamn som har 18 000 kronor i månaden innebär sänkningen att skatten minskar med 4 568 kronor om året. Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna så innebär detta en sammanlagd skattesänkning med 8 052 kronor om året.

Sverige har klarat den internationella finanskrisen bättre än många andra länder, men den ekonomiska krisen har ändå påverkat pensionerna negativt. Det finns därför starka skäl att sänka skatten för pensionärerna. Många har det knapert, även om det finns pensionärer som har det relativt gott ställt.

De pensionärer som har det sämst ekonomiskt i dag är kvinnor över 85 år. Detta handlar ofta om kvinnor som följde den tidens traditioner och stannade hemma för att ta hand om hus och hem, som tog hand om barnen, gammelfarfar och husdjuren. De arbetade hårt och deras arbete var viktigt, men det var inte ett lönearbete vilket sedan syntes i pensionskuvertet. Därför är det glädjande att denna, generella skattesänkning, ger mest effekt för dem som har det sämst ställt ekonomiskt.

Centerpartiet vill att det ska löna sig att arbeta. Många i arbete ger tillväxt i ekonomin och högre pensioner. Vi sänker skatten både för dem som jobbar och för dem med pension. Med mer pengar i plånboken kan du bestämma mer själv.

Lennart Olsson (C)

Marianne Persson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons