Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänk regeringen senast 2018!

Sverige behöver en ny regering och en bättre politik. Därför har MUF Gävleborg precis inlett en ny kampanj som heter Sänk regeringen! skriver två MUF-företrädare.

Annons

Vi vill ha mer jobb, bostäder, kunskap och trygghet så att fler unga kan bli självständiga. För att det ska bli möjligt måste vi sänka regeringen. Stefan Löfven har rekordlågt förtroende och håller inte vad han lovar.

Mer jobb: Utanförskapet bland unga och nyanlända växer. Regeringens politik gör det allt svårare att bli självständig. Sverige ska vara ett land där jobb och möjligheter kommer alla till del. Vi vill att alla människor som kan arbeta också ska ha ett jobb att gå till. Därför måste det bli enklare att få ett första jobb och mer lönsamt att arbeta. Gävleborg behöver mer jobb.

Mer bostäder: Det tar allt längre tid för oss unga att flytta hemifrån. Många får tacka nej till jobb och studier för att det inte finns någonstans att bo. Det beror till stor del på att är dyrt och tar lång tid att bygga. Det vill vi ändra på. Vi vill ta bort krångliga regler, göra det lättare att hyra ut, tillåta en fri hyressättning och göra det svårare att hindra nybyggnation. Ingen ung ska behöva vänta 20 år i en bostadskö. Gävleborg behöver mer bostäder.

Mer kunskap: Skolan behöver bli en plats där det inte spelar någon roll varifrån man kommer, utan vart man är på väg. Sverige har i flera år tappat i internationella kunskapsmätningar och alldeles för många lämnar skolan utan fullständiga betyg. Så kan det inte fortsätta. Med tidigare kunskapsuppföljningar kan fler få stöd och hjälp i tid. Bra lärare behöver få bättre betalt och alla elever ska kunna överklaga sina betyg. Person X behöver mer kunskap.

Mer trygghet: I dag upplever många otrygghet. Vem man är, var man är och vilken tid det är på dygnet ska inte spela någon roll för att man ska känna sig trygg. Med fler och synligare poliser kan fler känna sig trygga och med rätt resurser kan brott både förebyggas och klaras upp. Gävleborg behöver mer trygghet.

Utanförskapet växer, det tar för lång tid att flytta hemifrån, alldeles för många unga lämnar skolan utan fullständiga betyg och otryggheten ökar. Så kan det inte fortsätta. Vi vill ha mer jobb, bostäder, kunskap och trygghet i Gävleborg. Det kan inte Stefan Löfven fixa. Därför vill vi sänka regeringen.

Adam Rydstedt

distriktsordförande MUF Gävleborg

Rasmus Törnblom

förbundsordförande MUF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons