Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre läkemedel till äldre?

Man kan fråga sig vad det är som i tysthet händer i dagens samhälle. Mediciner skrivs ut, de äldre tilldelas det billigaste alternativet ”för det är ju lika bra, innehållet är detsamma, bara ett annat märke”.

Annons

Tog ut mina förskrivna ögondroppar häromdagen. De fanns inte på apoteket, ”men vi har ett billigare alternativ”. Lät mig övertalas men upptäckte en negativ effekt. Efter några dagar lämnade jag tillbaka ögonmedicinen och fick min ordinarie, som beställts. Jag hade frikort men krävdes ändå på 500 kronor. Den billiga varianten kostade 129 kronor! Jag fick veta att den billigare varianten var det enbart äldre som tilldelades. Då kan man dela ut placebopreparat, till intet ont anande människor.

Hur kan man köra över äldre, som inte kan hävda sin självklara rätt? De har ju också arbetat och betalat skatt. Nu tas möjligheten att välja och att bli informerad ifrån dem.

Finns det verkligen ett beslut på att äldre ska ha billigare och sämre medicin? Vem har tagit detta? Hur kan man till exempel lägga ner miljontals kronor på att flytta vargar hit och dit om det inte finns pengar att ge alla medborgare likvärdig tillgång till läkemedel?

Vox Humana

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons