Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre för patienterna

När distriktsläkaren sover under natten (med betalning) ska patienten enligt förslaget i stället tas om hand av en AT-läkare som kanske befinner sig i början av sin praktiska utbildning.

Annons

Ann-Britt Lindmark-Lagerwall upprepade i HT den 4 maj sitt förslag att inrätta en AT-jour i Hudiksvall för patienter med psykiska problem. Den patient som söker akut under dagen kan då få hjälp av en distriktsläkare som enligt Ann-Britt Lindmark-Lagerwall är välutbildad med fullgjord AT-utbildning och erfarenhet av arbete på psykiatrisk klinik.

Men när distriktsläkaren sover under natten (med betalning) ska patienten enligt förslaget i stället tas om hand av en AT-läkare som kanske befinner sig i början av sin praktiska utbildning. Visserligen finns en erfaren bakjour att samråda med men den möjligheten finns väl också för distriktsläkaren?

Det råder således ingen tvekan om att förslaget innebär en kvalitetssänkning för patienterna. Jag tror inte heller att det finns någon lågavlönad läkare i Sverige som Ann-Britt Lindmark-Lagerwall gör gällande. Eftersom antalet patienter som söker nattetid knappast är stort blir den arbetande tiden liten. Två sovande välbetalda läkare är säkert dyrare än en.

Även om Ann-Britt Lindmark-Lagerwall förnekar att hon talar i egen sak så tycks det märkligt att hon tar upp en facklig fråga som representant för Miljöpartiet. Är det detta Miljöpartiet ska kämpa för i landstinget?

Kerstin Mildh

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons