Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sammanslagning i sex veckor den bästa lösningen

Personal på Hudiksvalls sjukhus avdelning psykiatrisk slutenvård skriver i en replik till Charlotte Klötz, med flera, att man inte håller med om den kritik som framkom i torsdags.

Annons

Angående insändaren ( 14/7 ) genom SSK Charlotte Klötz gällande sommarsituationen inom psykiatrins slutenvård vid Hudiksvalls sjukhus: All personal står inte bakom det Klötz beskriver. Våra chefer har arbetat för att vi alla ska få sommarsemester enligt önskemål och utifrån den verklighet som är (bland annat brist på sjuksköterskor) och de förutsättningar som finns blev sammanslagning under sex veckor i sommar den bästa lösningen.

Vi håller inte med om att arbetsbelastningen är för hög och att patientsäkerheten är i fara. Angående bemanning nattetid så är det under hela sammanslagningsperioden två nätter som en sjuksköterska arbetar med max 30 patienter mellan klockan 24 och 07. Dessa två nätter finns det en förstärkning i form av en extra skötare. De allra flesta av våra skötare innehar en sjukvårdskompetens som undersköterska. Normal bemanning nattetid är två sjuksköterskor och fem–sex skötare klockan 21.30–07.30, samt en sjuksköterska klockan 16–24 med ett patientantal på max 30 stycken.

Övriga skift under denna sammanslagningsperiod är väl bemannade.

Vid akuta somatiska insjuknanden på våra avdelningar fick vi i våras förtydligat från ambulansens verksamhet att vi själva transporterar patienten till akuten för bedömning och behandling när behov finns. Innan tydlig information till all personal om tillvägagångssätt vid akut insjuknande samt utbildning för sjuksköterskor gällande detta fanns en oro hos oss för att inte räcka till.

Om en person blir akut somatiskt sjuk och vi bedömer att patienten behöver ett snabbt omhändertagande har vi möjlighet att larma till ett somatiskt akutteam som då anländer till avdelningen. I väntan på dem påbörjar vi behandlingsinsatser enligt rutin. Om vi bedömer att patienten kan/ska transporteras till akuten så säkerställer vi det.

Vi anser att vi ger våra patienter en god och säker vård även denna sommar.

Elisabeth, Marie, Åsa, Tina, Mikaela, Ulla, Tilda, Sofia, Peter, Britt-Inger, Bibbi, Elisabeth, Lena, Linda, Emma

personal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons