Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhällslön bra för berörda

I höstas kom ett förslag från Centerpartiet om att införa en form av samhällslön till de med svåra medfödda eller tidigt förvärvade fysiska, psykiska eller intellektuella funktionsnedsättningar.

Annons

Denna grupp av människor tillhör dem som aldrig kommer att vara aktuella för arbetsmarknaden.

I Centerpartiets förslag finns också en höjning av stödet med 3 000–4 000 kronor då det visat sig att det är nära på regel att anhöriga är tvungna att skjuta till medel för en något så när acceptabel levnadsstandard samt att även ekonomiskt bistånd (socialbidrag) är vanligt.

Det som också kan nämnas är den stora besparing i byråkratin med återkommande meningslösa ansökningar som kräver tid, möda och säkert även frustration från såväl föräldrar/gode män/försäkringskassa där ändå slutresultatet blir detsamma.

Det är därför med glädje vi konstaterar att vår riksdagsman Anders W Jonsson på Centerpartiets årsmöte i Ljusdal berättade att frågan fortskrider och det blir mer och mer aktuellt att verka för detta förslag från Centerpartiet hos de andra partierna inom alliansregeringen.

Vi har båda nära anhöriga som skulle omfattas av en sådan reform och vi ser uteslutande fördelar såväl för individen som för samhället om detta skulle bli verklighet.

Jörgen Brink (C), Anna Ingman (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons