Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete är vanligt

I alla år har jag fått kommentaren hur kommer det sig att ni är så många församlingar då ni tror på samma Gud. Nu undrar M. Åsberg om den yttersta tiden är kommen för att vi går, just samman!

Annons

En kommentar till M. Åsbergs insändare (10/3) Märkligt samarbete, angående sammanslagningen av de två frikyrkoförsamlingarna Betania -och Missionsförsamlingen i Alfta.

Ursäkta, men det var en av de mest dumma insändare jag läst på länge. I alla år har jag fått kommentaren hur kommer det sig att ni är så många församlingar då ni tror på samma Gud. Nu undrar M. Åsberg om den yttersta tiden är kommen för att vi går, just samman!

Det känns ju kul att du M. Åsberg, tillsammans med dina kompisar fick lite roliga timmen, för så många år sedan, men kanske var det länge sedan du tittade in i en frikyrka för att vara bättre uppdaterad på läget.

Under flera år har vi i de nyss nämnda församlingarna haft jättefint samarbete som nu mognat fram till ett samgående, som jag personligen och fler med mig, ser utomordentligt positivt på. Sådana samgåenden församlingar emellan är alltmer vanligt nu över hela vårt land men i Ovanåker är det den första vad jag vet.

Så till avslutning med din undran över den yttersta tiden, där kan du ha mer rätt än du anar.

Hans-Gunnar Olsson

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons