Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete är framtiden för vården

Annons

Vi patienter måste lättare få kontakt med vården. Landstinget ska därför sluta med att bygga murar mot andra vårdverksamheter. För patienternas bästa ska landstinget samarbeta mer med andra inom vården som kommuner och privata vårdföretag.

I Ljusdal finns det en tradition inom landstinget att samarbeta med kommunen, men för att det ska ha något innehåll krävs det att landstingets verksamhet inte blir för liten. Det är därför viktigt att specialistläkare kommer till Ljusdal och att vi får behålla vår närsjukvård och akutmottagningen.

Sedan ska landstinget också släppa fram kompetenta entreprenörer som vill driva vård. Med dessa nya vårdaktörer bör landstinget sedan samarbeta. Det kommer att avlasta landstinget och är därför något som ska uppmuntras i stället för att motarbetas.

Som patient ska jag kunna välja fritt bland både privat- och landstingsvård. Om det fria vårdvalet ska fungera fullt ut borde jag som patient kunna välja en landstingsansluten läkare men till exempel en privat dietist.

Landstingets samarbete med andra vårdverksamheter som bedriver verksamhet dygnet runt kommer att ge alla invånare en bättre och tryggare vård. Vid bland annat olyckor och akutfall finns större resurser att tillgå vilket kan rädda liv.

Maria Molin (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons