Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sällsynt oförståndigt

En sak är i alla fall helt säker! Vem som helst kan när som helst bli en utsatt minoritet. Allt beroende på vem som får tillräcklig makt att styra som han/hon vill och om någon är beredd att stå emot....

Annons

Är det vuxna som blir utsatta är det hemskt, men oftast har vi vuxna ett "skyddsnät" runt oss. Det är värre om det är barn som blir utsatta då de inte kan värja sig på samma sätt.

Mest obehagligt blir det om det är vuxna som är tänkta att vara barnens "ombud" och skydd som utsätter dem för orättvisor, exempelvis föräldrar eller som i detta fall barnens egen arbetsplats skolan.

Att ingen hade vett att på förhand förstå att alla barn hade rätt till chansen att följa med ut i skärgården med sina klasskamrater för att kunna uppleva vår skärgård och umgås i samma grupp är sällsynt oförståndigt!

Att gömma sig på förhand genom att hänvisa till att man ska "utvärdera" resan senare är ingen ursäkt för att kränka sina elever!

Man hade alla chanser att ändra inriktning på resan och att låta alla barn få delta. Uppenbarligen hoppas man på att kritiken bara ska tystna om man låter tiden gå...

Som sagt – alla kan tydligen bli en utsatt minoritet, även i Söderhamn!

Skäms på er rektorer, då det är ni som har det yttersta ansvaret för respektive skola!

Anonym besviken söderhamnare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons