Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sälj skogen i stället

Barn- och utbildningsnämnden, BUN, ska spara 13 miljoner kronor. Då tas 30-miljoner kronorslistan från förra året fram. Det ska minskas personal i grundskola, förskola och fritids. Är det möjligt att ha färre personal inom någon verksamhet?

Annons

Fritids har redan i dag fått kritik i Skolinspektionens rapport. Öppna förskolan läggs ner, en viktig träffpunkt för föräldrar. Lillhaga förskola läggs ner. Var har ni tänkt flytta de barnen? Hur kan man ha öppnat avdelningen Fjärilen bara för något år sedan? Då var det behov av en till avdelning. Har kommunen gjort en miss igen gällande beräknandet av barn/elevunderlaget? Stenhamreskolan renoverades för nästan 100 miljoner kronor och nu förväntas ett tapp på cirka 40 procent av eleverna.

Hur är verksamheterna informerade nu när sådana radikala sparåtgärder ska till? Vet personalen om vad ni planerar eller är det tänkt att beslut tas i sista sekunden så varken personal eller föräldrar hinner protestera? Är det demokrati?

Det är väldigt konstigt att kommunen ens funderar på att bygga evenemangshall och allaktivitetshus. Nu pågår en omorganisation i kommunen vilket förhoppningsvis innebär en besparing. Vi har dessutom en politisk organisation som kostar bra mycket mer än andra kommuner i samma storlek. Politiker som inte vill gå tillbaka till sitt gamla jobb utan lyfter en schysst lön på skattebetalarnas kostnad. Hur prioriterar förvaltningschefer, kommunchefen och politiker? Kommunen äger skog för många miljoner, varför inte använda det kapitalet? Väntar ni på ännu sämre tider? Eller ska de pengarna gå till hallbygget?

Mamma och mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons