Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Saknar Snoddasreliefen och det porlande vattnet”

/

Jag tillhörde dem som trodde på en arkitekttävling men när jag nu ser det snart färdiga resultatet av det nya Brotorget i Bollnäs blir jag inte glad, skriver Göran Bernstål.

Annons

Det känns kallt och ogästvänligt. Och känslan smittar av sig till den närmaste omgivningen. På något sätt så dog småstaden Bollnäs med det gamla Brotorget.

Jag saknar Snoddasreliefen och det porlande vattnet runt den. Där kunde man sitta och njuta av den lilla stadens stillhet. Se människorna ströva omkring. Höra löven susa i trädens kronor. Gå in och ta en matbit på Bells restaurang eller lyssna till någon lokal artist som underhöll på Mårten Anderssons scen. Det var ett torg som passade in på Bollnäs. Det gör inte det nya torget.

Scenbygget känns som ett helt främmande monument och hela torget fortfarande som en stenöken. Byggnaderna runt torget fanns där förut också men inte så dominerande som nu. Det är gråa och trista parkeringshus som tar över helhetsbilden och jag frågar mig besviket hur Bollnäs någonsin ska få tillbaka sin själ.

Göran Bernstål

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons