Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknar S-politiken

Det är konstigt att företrädare för alliansregeringen inte vill erkänna att jobbskatteavdragen har ökat klyftorna mellan löntagare och pensionärer med flera.

Annons

Det är arbetslinjen som gäller, enligt alliansen. Därför jobbskatteavdragen, som får folk att konsumera och därmed öka sysselsättningen. I så fall skulle även vi pensionärer ha lika skatt.

Jag måste erkänna att jobbskatteavdragen från alliansen är en mycket framgångsrik idé – om man har ett rymligt samvete? Det är mycket mer pengar i plånboken varje månad genom jobbskatteavdragen.

Det verkar som om det inte bekymrar alliansen så mycket att ekonomiskt svaga grupper ska vara med och betala kalaset. De som får den största delen av avdragen är just grupper som egentligen skulle klara sig utan jobbskatteavdrag.

Vanliga löntagare har liksom målats in i ett hörn som har skrämts upp med, hur kommer det att bli om Socialdemokraterna skulle vinna valet 2014? Leif Pagrotsky säger att det går inte att komma med radikala förändringar i folks disponibla inkomster. Samtidigt som han är kritisk till regeringens ekonomiska politik. Det är bara att instämma, det kommer att ta tid med en återställare om S skulle vinna valet 2014.

Det var kanske trots allt tur för Moderaterna att finanskrisen i omvärlden satte stopp för flera jobbskatteavdrag. Det började bli uppenbart att övriga allianspartier ville satsa på annat än sänkta skatter, genom jobbskatteavdrag. Ingen kan heller svara på hur många jobb avdragen skapat. Det är därför förvånande att fortsätta med sänkt restaurangmoms. Det gynnar återigen välbärgade grupper, men kanske är det valtaktik bara för att säkerställa antalet storstadsväljare.

Socialdemokraterna befinner sig i ett besvärligt läge och är uträknade. Håkan Juholt är en urusel partiledare enligt massmedia, man kan lugnt påstå att han inte tillåts att komma in i matchen och prata politik. Massmedia har mycket stor betydelse numera för att nå ut med det politiska budskapet. Massmedia domineras till stor del av borgarna och mediestormen mot Håkan Juholt är naturligtvis ett led i att vinna det kommande valet. Det har nästan ingen betydelse vad än Håkan säger så får han kritik. Nu senast för att det tar för lång tid att komma med besked för framtiden. Är det inte bra att jobba igenom förslagen ordentligt? Jag tänker på alla förslag som alliansen har hastat igenom och sedan fått ändra på. Nu senast är det kritik mot ett orättvist betygssystem.

”S bygger sin politik på ett samhälle som gynnar alla, det har vi inte i dag säger Håkan Juholt. Vi måste bygga ett land som tar ansvar för alla medborgare". Det är socialdemokratisk politik och det saknar jag i dag, särskilt för oss pensionärer och andra svaga grupper.

Stig Söderlund

pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons