Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknar neurologen i Hudiksvall

2005 fick jag diagnosen multipel skleros, ms. Jag hade då turen att tillhöra Hudiksvalls sjukhus. Värmen och bemötandet man fick av alla på neurologen var enorm.

Annons

2005 fick jag diagnosen multipel skleros, ms. Jag hade då turen att tillhöra Hudiksvalls sjukhus. Värmen och bemötandet man fick av alla på neurologen var enorm. Ms-sköterskan var den bästa man kan tänka sig, hon fanns där och gav svar på alla mina frågor och hon hade ett gott samarbete med sjukhusets neurolog.

Behövde jag ha läkarintyg, medicinska underlag och medicin utskrivet så fick jag träffa läkaren och han ordnade det. Som alla vet finns inte neurologen kvar i Hudiksvall så vi med neurologiska sjukdomar får nu åka till Gävle.

I Gävle finns också ett par ms-sköterskor som gör så gott de kan, men utan värme och förståelse. Vid min första träff med ms-sköterskan sa hon att jag skulle vara glad för min ms-diagnos med skov, det finns de som har det värre och hamnade jag i rullstol senare fick man väl ta det då. Läkare får man träffa högst en gång per år om man har tur.

Läkaren skriver inte ut läkarintyg och medicinska underlag som försäkringskassan behöver, alla intyg får min husläkare skriva ut till mig, men han är inte neurolog.

Husläkaren har flera gånger fått ringa upp neurologen i Gävle om han är osäker på vad som gäller. Neurologen i Gävle har lagt över en massa arbete på husläkarna runt om i länet på grund av att de inte vill skriva läkarintyg. Att inte försäkringskassan kräver intyg från en neurolog kan jag inte förstå, handläggningen skulle underlättas avsevärt. Nu har jag turen att ha den bästa av alla husläkare och utan hans stöd vet jag inte hur det gått.

Jag är bara en av alla som saknar neurologmottaging i Hudiksvall.

Mia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons