Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sakligare debatt gynnar kommunen

Svar till Lars B Andersson (31/10) och Anna-Maria Forsell Mörk (2/11).

Annons

Debatten om eventuell bandyhall i Bollnäs börjar nu komma på en så låg nivå på insändarsidorna att man är tveksam till att svara. Jag väljer ändå att svara för tokerier bör inte få stå emotsagda. Den politiska vilden Lars B Andersson nu Vänsterpartist anklagar oppositionen för att ha intressen i arenabolaget och menar att flera fullmäktigeledamöter kan vara jäviga, att antyda jäv utan minsta bevis är lågt politiskt.

Anna-Maria Forsell Mörk (V) anklagar oppositionen för att vara stoppklossar utifrån att Bengt-Olov Renöfält (C) förslog kommunfullmäktige att undersöka möjligheten att lägga ut utvecklande av ny stadsdel på SJ-området på anbud, vilket oppositionen stödde i omröstningen.

Enligt Stefan Permickels (S) kommunfullmäktiges ordförande så kallas det till ett nytt möte om 14 dagar, är det att förskjuta eventuell bandyhall i åratal?

Utvecklingen av vår kommun skulle vinna på att vi politiker försökte att vara lite sakligare när vi diskuterar viktiga framtidsfrågor och våra uppdragsgivare, de som bor och verkar i Bollnäs skulle nog uppskatta det med.

Min personliga uppfattning är fortfarande att kommunens investeringsutrymme på cirka 75 miljoner per år bör i första hand användas till att rusta och bygga förskolor/skolor, gång och cykelvägar, gator och vatten och avlopp. Alla våra fritidsanläggningar behöver också skötas om.

När det nu finns privata intressenter som är bereda att satsa 100-tals miljoner på en stadsdelsutveckling på SJ-området så är det oklokt att säga nej till det.

Enligt min bedömning så kommer inte Bollnäs kommun de närmaste åren ha möjlighet att lägga motsvarande investeringar på en stadsdelsutveckling på SJ-området. Inte heller prioritera en bandyhall på Sävstaås framför övriga nödvändiga kommunala investeringar.

Bollnäs kommun kommer att ha fullt upp med att klara de kommande skolinvesteringarna som vi politiskt nått stor enighet om.

Detta är mina skäl till att prioritera SJ-området i dagsläget. När jag som ordförande I BGiF bandy för cirka 5–6 år sedan presenterade ett förslag på en bandyhall på Sävstaås så sa alla partier blankt nej till det. I dag säger nästan alla partier ja till denna bandyhall, så tro inte att jag är ledsen för det.

Olov Nilsson Sträng, Bollnäspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons