Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så undviker vi kaos i Hudiksvall

Cirkus på stan, eller om du hellre vill kalla det för kaos, det är vad det kommer att bli, om de styrande i kommunen får som de vill, menar Håkan Carlstedt.

Annons

P-avgift på Salutorget, med flera platser, gör att bilisterna kommer att söka sig till andra delar av stan, exempelvis ICA Maxi i stället för Hemköp, Medskog eller i värsta fall till Birstaområdet i stället för till Hudiksvalls citykärna. Salutorget med p-avgift blir öde. De bilister, som måste uträtta ärenden i centrum cirkulerar (luftföroreningar!) för att hitta någon av platserna som fortfarande har P-skiva som betalmedel.

Busseländet. Skvallertorget planeras bli busstorg och kommer då att korka igen en av de genomfarter som vi har till stans olika stadsdelar.

Dubbelspårig järnväg. Skulle vi dessutom få en dubbelspårig järnväg genom stan är cirkusen ett faktum, då behövs inte några djur utan bilisterna blir sevärdheter. Framkomligheten i stan blir mycket besvärlig.

Kommunalråde,t med flera, borde ägna sig åt det som inte fungerar och låta bli det som är ok.

Förslag: Låt P-skivan vara kvar. Bussarnas ändhållplats kan med fördel placeras på parkeringen bakom gamla elverket. Placera dubbelspåret antingen i utkanten av Furulundsområdet eller längs E4.

Hudiksvall är i dag en centralort i norra Hälsingsland. Med ovanstående förslag kommer Hudiksvall förhoppningsvis även i fortsättningen att vara en centralort och vi får behålla ett levande centrum med affärer och service. Vi behöver inte söka oss till andra orter och vi kan fortfarande vara stolta över vår fantastiska stad.

Håkan Carlstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons