Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska vi ta hem spelet!

/
  • Ett väldigt bra exempel på den svenska exporten är Minecraft som tillsammans med bolaget Mojang såldes för miljardbelopp, skriver Adam Rydstedt som vill se sänkt spelmoms för ytterligare konkurrens.

Sverige har under en längre tid varit en stor exportör av spel med gott anseende, konstaterar Adam Rydstedt som vill att Sverige fortsatt ska stå sig starkt på marknaden.

Annons

Industrin genererar en omsättning som är större än någonsin och flera bolag växer samtidigt som flera andra växer fram. Ett väldigt bra exempel på den svenska exporten är Minecraft som tillsammans med bolaget Mojang såldes för miljardbelopp. Det ser lovande ut för den svenska spelindustrin med andra ord. Jobb växer fram tack vare dessa företagsamma människor och det bidrar till svenskt välstånd samt till vår goda konkurrenskraft.

Sverige är ett land med god tillväxt med företagsamma människor som ständigt kommer med nya innovationer och idéer som kan få Svensk ekonomi att blomstra bara om det får möjlighet till det. Moderaterna är ett parti som sätter företagande långt upp i den politiska debatten. Men god företagsamhet med rätt förutsättningar så kan både ekonomi och arbetsmarknaden bli starkare. Spelindustrin i Sverige är en del av den företagsamheten som är under uppgång.

Indie-spelmakarna, de som inte jobbar för storbolag, utgör idag en större del av dem som producerar men det är även de som möter det största motståndet, både i form av konkurrens från giganterna inom industrin men även i form konsumtionshämmande åtgärder från staten, moms.

Om MUF ska förbli det ungdomsförbund som tar störst ansvar för jobben måste vi underlätta för spelproducenterna. Genom att sänka momsen på spel kan den svenska marknaden växa vilket skulle bidra till stimulering av vår ekonomi, en sänkt moms skulle innebära att fler småföretag kan växa och anställa medarbetare och en sänkt moms skulle innebära stärkt svensk konkurrenskraft.

Adam Rydstedt

distriktsordförande, MUF Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons