Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ser deras medievanor ut

/

Insänt/opinion inleder en liten serie med, till att börja med, Hälsinglands kommunalråds medievanor- och traditioner. Först ut: Marie Centerwall (S) i Bollnäs.

Annons

1) Din första kontakt med en tidning (eller radio/tv)?

– Tidningen Ljusnan har alltid funnits i hemmet sen jag var barn, Kamratposten var min första prenumeration.

2) Hur har du ”konsumerat” media sedan dess?

– Lokaltidningen har alltid funnits som ett naturligt inslag med rutin att läsa dagligen, tidigare innan nätupplagan kom, när man var bortrest eller av någon anledning inte hade möjlighet att ta del av lokaltidningen, så var det högtidsstund när tidningsbunten låg på vänt när man kom hem och man då kunde ta del av allt man missat av lokala händelser under tiden. Aftonbladet som papperstidning konsumerades rätt frekvent förut innan nätvarianten kom. Dagstidningar av olika dess slag, oavsett var jag befinner mig någonstans, så är det alltid intressant att ta del av den lokala rapporteringen via en tidning.

3) Vilken är den första tidning/mediekanal du läser på morgonen?

– Ljusnan är första tidningen jag läser.

4) Hur ser mediekonsumtionen ut därefter under dagen?

– Under dagen så är det till och från, i mån av utrymme av tid helahalsingland, Aftonbladet, Facebook, Instagram, Twitter mm. TV hör mer till kvällen men tittandet är väldigt sporadiskt, det skiftar i olika tidsepisoder och intresset av vilket utbud det är, det är inte prio ett eller något jag styr min tid efter, men 22-nyheterna vill jag helst inte missa.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons