Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så lätt att göra politiker till slagpåsar

En kommunpolitiker får aldrig göra misstag. De ska aldrig vara lediga. De ska naturligtvis inte ha betalt för det otacksamma jobb de gör.

Annons

Som före detta kommunpolitiker kommer jag ihåg hur innerligt trött jag dels blev på Socialdemokraternas skenhelighet och tarvliga poängjakt.

Men det som tog mest ork och energi och som också blev orsaken till att jag så småningom hoppade av mina uppdrag, var den syn som gemene man ute i kommunerna har på sina kommunpolitiker.

En kommunpolitiker får aldrig göra misstag. De ska aldrig vara lediga. De ska naturligtvis inte ha betalt för det otacksamma jobb de gör och gör de det minsta misstag så ska det vara helt okej att använda dem som slagpåsar som det mer eller mindre är skottpengar på.

Själv sitter allmänheten som självutnämnda åklagare, domare och allvetare allt-i-ett och gnäller över det ena eller andra beslutet. Att däremot själv lägga fritid, arbetstid och engagemang på att vara med och ta alla tuffa beslut som ibland måste tas och sedan orka ta en massa skit för det – det verkar inte vara lika kul eller hur? Då är det ju mycket roligare att sitta vid köksbordet, läsa tidningen och sedan kasta skit på dem som vågar göra jobbet.

Innan man har en aning om vad det innebär att vara politiker, vare sig kommunpolitiker eller på riksdagsnivå (ja, det är en stor skillnad!) tycker jag att alla ni där ute i sofforna ska vara försiktiga med att basunera ut det ni kallar sanning. Är ni så himla perfekta och allvetande så borde ni ju själva vara politiker!

Och du Ämnebobo, hur oseriöst använder du din rösträtt om du hellre röstar på en annan politisk ideologi baserat på vad du råkar tycka om en enda person i ett parti?

Behöver du lida för det misstag Björn Mårtensson har gjort kanske?

Han själv kommer att ta konsekvenserna för det han gjort. Det är hans liv det drabbar. Hans privatliv, hans yrkesliv. Helt rättvist också.

Men du har väl aldrig gjort ett misstag i hela ditt liv eller hur? Så därför har du rätt att sätta dig på dina höga hästar och tycker dig ha förtjänat rätten att fördöma andra.

Precis som alla andra helt ofelbara insändarskribenter här inne verkar tycka.

Bedrövligt var ordet.

En gammal utnött slagpåse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons