Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan Regionledningen vinna respekt igen

Jag är övertygad att Regionledningen skulle vinna respekt bland allmänheten om man drog tillbaka sitt förslag, skriver Bernt Niklasson med anledning av jour för ambulanspersonalen.

Annons

Jag läste i tidningen att man planerar nattlig jour för ambulanssjukvårdarna i Gävleborg. Har därefter läst inlägg på Insänt av "insiders" som i så fall kommer att drabbas av denna nyordning. I lördags läste jag en välskriven artikel av Rasmus Bjerén . Det fick mig att inse vidden av det hela. Man inser att vi här har att göra med människor som verkligen är engagerade i sitt yrke och som besjälas av en önskan att kunna hjälpa människor i utsatta lägen. Själv har jag mycket goda erfarenheter av anställda i ambulanssjukvården sedan jag sommaren 2015 drabbades av svåra andningsproblem.

Behandlingen påbörjades redan under ambulanstransporten och jag kände att jag var i goda händer. De arbetade lugnt och uppenbarligen mycket professionellt under färden till akutmottagningen i Bollnäs. Jag är säker på att väldigt många människor med egna erfarenheter av ambulanssjukvård hyser samma beundran som jag för dess personal.

Man kan tycka att "höga vederbörande" borde uppskatta att ha sådana anställda. Jag är inte förvånad över att de känner sig oerhört besvikna när man i stället för uppskattning får försämrade arbetsförhållanden. Däremot blir jag förskräckt över att vi riskerar att förlora minst 18 av dessa oumbärliga personer.

Jag är övertygad att Regionledningen skulle vinna respekt bland allmänheten om man drog tillbaka sitt förslag. Jag är även övertygad att väldigt många skulle känna en stor lättnad.

Bernt Niklasson

Bollnäs

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons