Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här är det med bidragen

Avskyn mot arbetarrörelsen och dess symboler har inga gränser det har jag lärt mej under de senaste månaderna, men det blir lite pinsamt när man försöker ersätta politik med juridik.

Annons

Bohman fortsätter att andas tungt över att majoriteten beslutat om att ge förskott på budgeterat bidrag till Folkets Hus Hudiksvall.

Återigen de 850 000 kronor som återstod på 2010 års driftsbidrag var alltså budgeterade och inne i budgeten för 2010, av dessa användes hälften. Jag skall rätta till en sak och fylla på med tre saker med tanke på det förra svaret till Göte Bohman.

Bjuråkers Bygdegårdsförening beviljades bidrag med 75 000 kronor från kommunen, men på grund av att de inte fick bidrag från Boverket och Iggesunds Bruks social fond så blev det inget av.

Jag kan komplettera katalogen med bifallna bidrag med tre exempel till. År 1997 så beslutade kommunfullmäktige att anslå 500 000 kronor i bidrag till Delsbo filmhus ekonomisk förening för förvärv av fastighet,och dessutom så beviljades föreningen ett räntefritt lån på 300 000 kronor under tolv år, allt detta i syfte att rädda bion i Delsbo.

1998 så beviljade vi bidrag till upprustning av Ystegården i Hillsta på sammanlagt 900 000 kronor, det var Stiftelsen Hillsta Gård som sökte.

2009 så beviljade vi till föreningen Kultur jernverket 350 000 för att de skall kunna genomföra teaterprojektet Ronja Rövardotter. Högerkartellen i kommunen har nu överklagat beslutet om förskottering av delar av 2010 års driftsbidrag till Folkets Hus, och kallar det ett brott mot kravet på god ekonomisk hushållning.

Avskyn mot arbetarrörelsen och dess symboler har inga gränser det har jag lärt mej under de senaste månaderna, men det blir lite pinsamt när man försöker ersätta politik med juridik. Och det blir så uppenbart när man ser bakåt i historien, på alla olika föreningar som vi gått in med pengar till för att rädda och ge utvecklingsmöjligheter, utan att någon från högerkartellen i kommunen haft den minsta anmärkning.

Det här handlar inte om någon omsorg om skattebetalarnas pengar, nej om en helt annan agenda av partier vars mål är att krossa den socialdemokratiska hegemonin i Sverige och i kommunen. Det är med andra ord valrörelse och kamp om makten.

Sven-Åke Thoresen (S)

kommunstyrelsens ordförande

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons