Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så får vi det bättre i vår kommun

/

Flera kommuner i Hälsingland har nu förutsättningar att sakteliga öka befolkningen och "släppa på livremmen" i flera bemärkelser.

Annons

Bekymmer som den demografiska strukturen med en allt åldrande befolkning, personal och kompetensbrist och tynande skatteintäkter kan vändas till motsatsen. För att förändringen ska bli den bästa behöver vi sikta högt och bygga nya infrastrukturer för delaktighet och inflytande, trygga uppväxtförhållanden, utbildningsmöjligheter i alla åldrar och ge förutsättningar för de nya jobben att utvecklas i vår kommun.

Med insikt i att alla människor, stora som små, har egen kunskap om sitt bästa jag och utgå från det ska vi ge förutsättningar till att var och en att vara medaktör i sin egen och vår gemensamma framtid. Oavsett bakgrund och styrkor och svagheter man upplever i dagens samhälle ska det finnas möjlighet att ta ansvar och förändra till det bättre.

Vår utgångspunkt är att de viktigaste faktorerna är att skapa trivsel och bibehålla den sociala trygghet och närhet som många upplever i Vår kommun. Trygga människor vågar mer och därför är våra sociala möteplatser viktiga och behöver bli fler. Ekonomisk trygghet skapas genom att fler utbildar sig och att kommunen och regionen samverkar med företag och föreningar för att ge rätt förutsättningar för de nya jobben. Som kommun kan vi ställa särskilda sociala krav och möjligheter till nya lösningar i upphandlingar.

För att skapa nya strukturer behöver gamla rivas. I dag har vi möjligheten att skapa strukturer som fokuserar på individuella behov i stället för att alla ska ha lika oavsett behov. I dag har vi möjlighet att skapa nya arbetssätt inom kommen för att samverkan ska vara effektiv och stuprör rivas. I dag har vi möjlighet att planera och bygga nya bostäder utifrån människornas behov och stödja nya företagsformer som utvecklar vår kommun.

Det handlar om att bryta mönster och bygga nya samarbeten och med värdighet och integritet som grund. Det är egentligen väldigt enkelt, det handlar om att ge fler ansvar för vår gemensamma kommun.

Erika Engberg

Socialdemokraterna Bollnäs

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons