Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)vårt med trovärdigheten

Socialdemokraterna i Ovanåkers kommunstyrelse anklagar mig för att ha kritiserat beslutet om att de två äldreboendena Solrosen och Linblomman kommer att vara kvar. Någon sådan kritik mot beslutet har jag inte framfört.

Annons

Svar till Närvarande S-ledamöter (5/12).

Representanter för Socialdemokraterna i Ovanåkers kommunstyrelse anklagar mig för att, i tidningen Ljusnans nätupplaga, ha kritiserat beslutet om att de två äldreboendena Solrosen och Linblomman kommer att vara kvar.

Någon sådan kritik mot beslutet har jag inte framfört. Beslutet i kommunstyrelsen är fattat i demokratisk anda och jag accepterar detta beslut. Det ursprungliga beslutet att minska antalet platser för särskilt boende var också fattat i demokratisk anda av samma kommunstyrelse i mars 2009. Detta då med hänsyn taget till att det ej finns behov av alla platser för särskilt boende i kommunen samt att alternativet med närboendeplatser ej finns att tillgå i Edsbyn, däremot finns 14 platser i Alfta som är väl använda.

Vad jag dock konstaterade var att i ett läge när kommunen ska spara, som mest 50 miljoner, och att vi nu har gjort en mängd åtgärder så att sparbehovet är nere på cirka 20 miljoner så förstår även jag att om man då tar bort en av åtgärderna så måste denna besparing göras på någon annan del av verksamheten. Jag tror att ledamöterna blandar ihop mig med övriga som hade kommenterat artikeln på nätet, för där ifrågasatte nämligen samtliga beslutet.

I fullmäktige på måndagen den 30 november kritiserade sedan både Håkan Englund och Yoomi Renström budgetförslaget. Inte vad gällde innehållet i kronor och ören, utan formen att det fanns ett besparingskrav som inte hade fördelats ut på de olika nämnderna.

Efter det att kommunfullmäktige återremitterat budgeten till kommunstyrelsen för vidare behandling kan man då konstatera att när ärendet kommer upp där så yrkar samme Håkan Englund att nya pengar ska läggas till den pott som ej skall fördelas ut. Jag avvaktar med spänning vilken ståndpunkt han har när ärendet kommer upp på kommunfullmäktige måndagen den 14 december.

Hans Jonsson

ordförande kommunstyrelsen

Ovanåkers kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons