Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S spelar poker med välfärden

Det finns anledning att känna misstänksamhet mot Socialdemokraterna och partiledaren Mona Sahlin som vägrar göra upp med regeringen om energipolitiken. Socialdemokraterna tycks spela poker med vår välfärd för att vinna regeringsmakten.

Annons

Nu råder lågkonjunktur och ekonomisk kris. Så illa som på 30-talet är det dock inte. Vi behöver inte leta kottar under snön för få något att elda och värma oss med. Vi har värme och ljus.

Kärnkraften är inte ofarlig men alternativen är värre. Utan kärnkraft hotar global uppvärmning, orsakad av kol- och oljeeldning. I förlängningen hotas även välfärden, för utan el går ingen industri runt.

Det finns anledning att känna misstänksamhet mot Socialdemokraterna och partiledaren Mona Sahlin som vägrar göra upp med regeringen om energipolitiken. Socialdemokraterna tycks spela poker med vår välfärd för att vinna regeringsmakten. Dessutom sviker partiet sämre gynnade EU-medlemmar som behöver energitillskott från Sverige för att komma ifrån beroendet av olja, kol och gas – särskilt beroendet av energi från Ryssland.

Vad händer om vänsterflygeln får regeringsmakten efter nästa val?

Orolig liberal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons